:: Bahan2 Cream Cheese Mixture ::
-----------------------------------------
:: Bahan2 Tuk Fillings ::
---------------------------
250gm kaya flavour
250gm bavarian creme
3-4 piping bags
½ sudu teh esen vanilla
250gm whipping cream
------------------------------------
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOGkld44Cr0BdA5op8XgPic7UBHkpf63paJ8iW1Xn27679Ee8LefRxLJ4hDcvVWP0uxuOtvZK-hEAJ8krDFu9xsXTVyYgiPdHfo9Plz5fCozhYtWUFBNMhpeVMPK9yfJpbACC3bEP6_C0/s1600/butterflyicon32x13.png)
:: Cara2 Membuat Cream Cheese Mixture ::
--------------------------------------------------
biarkan Cream Cheese berada pada suhu bilik otherwise susah nak working with nnt. Putarkan Cream Cheese seketika ngan Yogurt/Sour Cream or Tairu aka Susu Masam nak bg dia smooth sailing :-).
masukkan instant custard powder tujuannya tuk memekatkan dan meng'yummylicious'kan campuran batter ... selepas itu masukkan gelatine utk memekatkan cream cheese mixture - optional nk masuk boleh x masukkan sokay jek .......Putar lagi sehingga 'putih'....masukkan pula Sunquick Essence/Lime Juice/Lemon Juice untuk 'enhance'kan the flavour, to get the ''tangy' flavour .. putar lagi ...... keje kita mmg putar je la ...kuikuikui ...
masukkan pula serbuk nescafe or coffee mixture tuk perasa 'kelat' .. masukkan sedikit Cinnamon Powder to enhance the flavour bak kt Food Network la sgt ..dan vanilla essence utk wangi :-)
meanwhile boleh la diputarakan non-diary whiping Cream sehingga 'bertanduk', jika suka + vanilla essence nk bg wangi dan leh warnakan ikut peberet color - min buat white, yellow & pink ..
bake for 5-7 mins ... sejukkan atas wire rack or so ... slps tu boleh la di piping atas tart ...make swirl pattern for rosette ...
selamat mencuba !
No comments:
Post a Comment